Barnkalas som fick ett lyckligt slut.

26 Juni
2015


Tänk dig att du planerat allt för din dotters barnkalas, förberett med dekorationer och lånat en festlokal. Just dekorationer och andra kalastillbehör kan du hitta på Barnkalaset. Detta skulle vara en enorm besvikelse både för dig som förälder och för födelsedagsbarnet. Detta var precis det som hände Therese Gunnarsson från Glimåkra.

Therese dotter skulle fylla 10 år vilket är en viktig ålder i ett litet barns liv då det går från ensiffrig till tvåsiffrig ålder. Att då mötas av att ingen kommer på kalaset kan vara mycket ledsamt och jobbigt. Men tack vare att man idag kan nå ut till människor snabbt via nätet så fick denna katastrof en snabb vändning.

Mamma Gunnarsson lade ut ett meddelande på det sociala mediet Facebook, där hon bjöd in sina vänner och bekanta att komma på öppet hus i kalaslokalen. Ingen vill att ett barn ska vara ledsen, och inlägget fick snabbt spridning på nätet.

Genom att inlägget spreds på Facebook så började det komma folk till den tidigare tomma kalaslokalen. När kalase hade nått sitt slut så hade det kommit runt hela 100 personer för att gratta dottern på sitt 10-års kalas vilket gjorde det till en mycket speciell dag för både mamma och dotter. Therese säger i en intervju i Sveriges Radio att hon blev så rörd av alla som kom att hon var tvungen att gå ifrån emellanåt. Det här är en riktig solskenshistoria och resulterade i ett oförglömligt kalas.