Elmia Subcontractor firar 40årsjubileum i november

28 Juli
2015


Den största mässan för underlerverantörer inom tillverkningsindustrin, Elmia Subcontractor, är planerad mellan 10 och 13 november i år. Mässan arrangeras som vanligt i mässhallarna på Elmia i Jönköping, och den beräknas redan att bli värd åt över 1 200 utställare från 30 länder och ta emot 15 000 besökare under de tre dagarna. Det är också beräknat att affärer för närmare 18 miljarder kronor genomförst på mässan varje år. Och något mindre går inte att vänta sig efter att mässan slog publikrekord 2013.

Som vanligt är mässan strikt arrangerad för att rikta sig mot de tänkta företag, branscher och målgrupper som verkar inom den gällande industrin. Alla utställare får bara delta med produkter som faller inom kategorierna:

  • Tillverkningsmetoder (legotillverkning/kontraktstillverkning)
  • Produkter och komponenter (komponenter/artiklar/maskinelement som ingår i kunders produkter)
  • Material, råvaror och halvfabrikat (direktmaterial)
  • Design och utveckling (av produkter)
  • Verktyg och fixturer (endast kundspecifika verktyg)

Fyrtionde året som mässan arrangeras

Elmia Subcontractor 2015 markerar det 40:e året som mässan hålls. Den arrangerades första gången 1975 under namnet Underleverantör, och hade vid det tillfället omkring 1 000 besökare. Därefter har mässan växt ordentligt för varje år den har hållits. Idag är det den största mässan för underleverantörer inom tillverkande industri i Norra Europa, och den näst största dedikerade underleverantörsmässan i världen – med ett ständigt ökande internationellt intresse.

– Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla mässan i ständig dialog med deltagare och branschorganisationer för att stärka mässans betydelse för tillverkningsindustrin. Elmia Subcontractors matchmaking Connect är ett lysande exempel som under tio år har genererat affärer för totalt 1,4 miljarder euro, säger Karla Eklund, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Elmia Subcontractor samarbetar med Industrial Supply

Den årliga mässan har ett tydligt fokus på marknaden i Norra Europa, men i år får den tillökning från Industrial Supply – den internationellt största mässan industriella underleverantörslösningar och lättviktskonstruktioner.

Samarbetet består bland annat av gemensam och ömsesidig marknadsföring av de två mässorna, men också utställningsområde för samlingsmontrar där underleverantörer från respektive mässa får delta.

Nästa Industrial Supply arrangeras på Hannover Messe den 25–29 april 2016.