Nu växer Instagram som medium för marknadsföring

5 September
2014


Ekaterina Walter på Fastcompany.com avslöjar med hjälp av en ny rapport att marknadsförare lutar mer och mer åt visuella plattformar som Instagram och Pinterest istället för de mera traditionella sociala medierna som Facebook och Twitter.

Marknadsföringens framtid är visuell, menar hon, och baserar detta på vad 3 000 marknadsförare har berättat för magasinet Social Media Examiner. Magasinet har gjort en undersökning som visar att marknadsförare värderar marknadsföring via sociala medier högre än någonsin tidigare. 92 % av de tillfrågade indikerade att sociala medier är ett verktyg som blir allt viktigare, där visuellt innehåll är normen. I rapporten framgår även att det förekommer en ökning inom marknadsförare som vänder sig till de än mer visuella kanalerna Pinterest, YouTube och Instagram.

Originella visuella bilder och videor är det som numera engagera publiken, vilket leder till att de som är aktiva inom marknadsföring börjar tänka i samma banor. Undersökningen visar att de erfarna marknadsförarna värderar de visuella plattformarna (Instagram, Twitter & Pinterest) mycket högt medan de yngre förmågorna fortfarande tenderar att välja Facebook. Detta tyder på en medvetenhet hos rävarna i branschen – ett bevis på att de är trendkänsliga och noterar förändringar som kan användas till deras fördel.

Walter konstaterar att marknadsförare planerar att öka sin närvaro i visuella kanaler. I Sverige syns tydliga tecken på denna utveckling med stora aktörer som samlat på sig Instagram-följare med en rasande fart. Idag har exempelvis Rob EngströmBregott och Lagerhaus närmare 2 000, 20 000 och respektive 50 000 följare vardera – en siffra som troligtvis kommer att explodera inom den närmaste framtiden. Instagram har frångått sin tidiga karriär som ett medium vänner emellan och är nu betydligt större än så.

Företagens hemsidor hittar du nedan. Läs vår artikel om digital skyltning.

http://robengstrom.se/

http://www.arla.se/vara-produkter/vara-produkter/alla/bregott/

http://www.lagerhaus.se/