Nya toppchefer anställda på Vattenfall

21 Mars
2014


Två nya toppchefer har blivit tillsatta för att ta tag i Vattenfalls ökande problem. Torbjörn Wahlborg skall ta över som chef för Vattenfalls Nordiska del, och Toumo Hatakka den europeiska delen.

Detta innebär att företaget blir kluvet i två. Analytiker spekulerar i att detta kan vara ett första steg mot att sälja av delar av verksamheten. Pressade elpriser priser i Europa har skapat en överkapacitet som både hindrar internationell framgång och skadar lokala operationer. Detta gynnar i sin tur ekonomin kring andra energikällor. Exempelvis blir det mer relevant för hushåll att använda sig av eldningsoljor av olika slag, läs mer om detta här.

Svenska Dagbladet har sedan februari 2009 gjort en noggrann granskning av Vattenfall, då den katastrofala Nuon-affären genomfördes. Redan då var den den högt kritiserad, och regeringen varnades långt i förväg. För en bättre inblick i fallet som har kallats "Sveriges sämsta affär - någonsin", läs nyheten på SVD.se och skrolla ner för en komplett historik i deras långtgående granskning.