Stal vin och hudvård – Får behålla sitt jobb som chef på bank

7 Juli
2015


Det var i mars i år som den smått märkliga händelsen inträffade. Bankchefen som varit på tjänsteresa i Asien hade kommit hem och landat på Arlanda. Därefter hade han gått in i en butik och plockat på sig alkohol och hudvårdsprodukter för över 2000 kronor och sedan gått ut utan att betala. Enligt vittnesuppgifter ska bankchefen ha gömt en schampo- eller balsamflaska under sin kavaj och suttit på huk i butikens kosmetika-avdelning. En anställd ska ha gått fram och frågat bankchefen om han behövde någon hjälp, varpå bankchefen skall ha sagt att han var i behov av rengöringskräm. Rengöringskräm som du förövrigt kan hitta på MilitusMedical.se. Den anställde beskriver att bankchefen ska ha varit röd i ansiktet och betett sig nervöst.

Efter att den anställde visat bankchefen hyllan för rengöringskräm ska chefen ha tackat och sagt att han inte behövde någon mer hjälp. Den anställde ska sedan ha sett hudvårdsprodukterna under chefens kavaj och hur han därefter plockat på sig ett par vinflaskor. Efter det gick bankchefen mot toaletten. En annan anställd följde efter bankchefen till toaletten och bad honom öppna väskan där de stulna varorna log.

Trots detta får bankchefen behålla sin högt uppsatta position på banken. Presskontakten för chefens bank förklarar att chefen ska ha berättat om incidenten för sin chef och för personalavdelningen.

-Han berättade om händelsen internt för sin chef och personalavdelningen. I och med att han har berättat det så har vi hanterat det, han får ha kvar sitt jobb. Det är klart att det är viktigt att han berättade själv, säger en presskontakt på banken till Aftonbladet.