”Världens värsta oväder” är på väg till Sverige och värst drabbas våra hundar

11 Augusti
2014


Den sena sommarens kraftiga oväder med åska, skyfall och översvämningar har resulterat i skador på natur och egendom. Nästan hela Sverige har drabbats och nu är en ny storm på ingång under natten och beräknas härja i en vecka.

Nordamerika har brottats med ”världens värsta oväder” som cyklonen har kallats och nu är den på väg till Sverige. Stormen slog med en hejdlös kraft över stora delar av USA och anföll med blåst, regn och åska. USA och stormar har en historia och när den ökända orkanen ”Katrina” slog till i augusti 2005 drabbades södra USA hårdast. Skadorna orkanen orsakade uppskattas till 800 miljarder kronor och kostade över 1800 människor livet.

Sverige är ett av världens säkraste länder (ett ämne som vi på Layelab tidigare behandlat) och har i modern tid inte behövt handskas med stormar av liknande styrka, men framtiden är oviss. När en storm väl drar in över landet är det främst jordbruk och skog som fått ta den största smällen. Trots detta är många svenskar ändå rädda för åskan.

Sverige är ett land med otroligt många hundägare och hela 800 000 registrerade hundar. En ny studie visar att hundägares rädsla smittar av sig på husdjuret, skriver Sveriges Radio. Det finns många saker som kan stressa upp en hund och det viktigaste i en sådan situation är att behålla lugnet. Sollentuna Djurklinik anser att alla djur behöver en stressfri miljö och har som policy att skapa ett tryggt besök. Trygghet skapar man bland annat genom ljusa lokaler och separata väntrum för både hundar och katter. Rådet är att lugna din hund vid åskväder genom att visa kärlek och själv vara lugn. Många veterinärer i landet har samma filosfi och här följer en lista på dem mest aukoritära i dem tre största städerna i Sverige.

Sollentuna Djurklinik - Stockholm

Djurklinikerna - Göteborg

Evidensia Djursjukvård - Malmö