Visma expanderar – Förvärvar e-conomic och SpeedLedger

24 Juli
2015


Programleverantören Visma kan nu rapportera två nya förvärv från det privata equity-bolaget HgCapital. De nya företagen under Vismas banér är e-conomic och SpeedLedger.

E-conomic grundades 2001 i Köpenhamn, och arbetar med att utveckla webbaserade bokföringsprogram. De arbetar med små till medelstora företag för att erbjuda funktionella bokföringslösningar, och är i dagsläget leverantör till över 100 000 kunder.

SpeedLedger är lite av den svenska motsvarigheten på e-conomic. De grundades år 2000 i Göteborg och arbetar med webbaserad bokföring och bokföring genom molntjänster. De är dessutom det enda företaget som erbjuder automatisk bokföring kopplad till kundens bankkonto.

Relaterat: SpeedLedger - Den nya lagen om betalningstider som infördes i mars har haft ytterst liten påverkan.

– Uppköpet av e-conomic och SpeedLedger är ett viktigt led i Vismas satsning på att förenkla och effektivisera redovisningsprocessen för småföretag. Tack vare förvärvet kommer vi kunna skapa nya möjligheter och erbjuda våra kunder fler och ännu bättre produkter och tjänster, säger Øystein Moan, koncernchef i Visma i ett pressmeddelande.

Visma är ett stort företag som är i bräschen när det kommer till molnbaserade ekonomisystem för bland annat småföretag och redovisningsbyråer. De nya förvärven ska hjälpa Visma att befästa sin ledande position i Sverige och Norden, samt få in en stadigare fot på den danska marknaden. I samband med förvärven kommer Visma även att placera ett utvecklingscenter i Köpenhamn, med fokus på molnbaserade tjänster och produkter.

Enligt avtalet kommer både e-conomic och SpeedLedger fortsätta arbeta som fristående företag, fast nu som bolag inom Vismakoncernen. HqCapital kommer också att behålla en majoritetsandel i e-conomics verksamhet internationellt. Nic Humphries, managing partner i HgCapital, kommenterar förvärvet med att Visma är en perfekt partner för deras gemensamma vision.

– e-conomic och SpeedLedger har haft en imponerande tillväxt i Norden de senaste åren. Med vår gemensamma vision att göra redovisningsprocesser enklare för småföretag är Visma den perfekta partnern för att ta e-conomic och SpeedLedger till nästa nivå, säger Nic Humphries.